Wednesday, May 6, 2009

En sesengat terasa hmnnn.......

Hah!!! Limbang????? Tang mana tu?? (en sesengat mmg org utara yer.) habih dah aku dok ceruk mana nih......ni lah reaksi pertama sesengat bila tau di postingkan kt cni. Tnpa membuang masa sesengat pun mula “mengogling” di manakah letaknya limbang. Semua sumber digunakan sampilah website KPM hinggalah GOOGLE earth. Akhirnya smpai juga en sesengat ke limbang. Setelah hampir 5 bulan en sesengat ada di sini. Maka genablah 26 umur en sesengat (sebenarnya en sesengat br shj menyambut harijadinya 28 april lalu yer. Harap maklum.wakakaka.......)
permandangan Limbang dari atas pesawat Fokker50. cuba lihat kipasnya.....sungguh ngerikan

Apa sebenarnya yang en sesengat buat di limbang nih ketika waktu cuti..???

Memandangkan en sesengat bekerja di Bandar limbang maka selalulah en sesengat berada di Bandar so....erti kuar Bandar mmg x ada mendelah untuk en sesengat.....

1. Melayari internet.
Ni merupakah hobi harian en sesengat. Kadang2 en sesengat akan melayari intent sampai nak termuntah. Jalan penyelesaiannya ialah en sesengat merestart laptopnya lantas melayari semula sampai lebam.(mcm x jalan ja teknik nih)

2. Mancing udang
Ni antara hobi terbaru en sesengat yang mana limbang adalah tempat yang di apit oleh sungai yang besa2. Jadi setelah mengalami keboringan yang melampau maka en sesengat mengambil pancing 34.50 sennya lalu pergi memancing. Modal x banyakpun. Jadi jasa pancing en sesengat sekarang yang paling best ialah udang galah sebesar ibu jari kaki en sesengat.wakakakaka.........(talak ong woo itu panceng)

gambar en sesengat bersama udang galah yang pernah dipancing oleh dirinya.....eh kawannya(sebenarnya en sesengat sengaja memberi peluang kpd kawannya)

3. Main blackshot
En sesengat juga aktip dalam merancang strategi perperangan yakni di dalam blackshot. Id blackshot beliau terpaksa dirahsiakan sebab2 keselamatan. En sesengat merupakan seorang pakar menyembelih orang menggunakan kukiri (pisau lengkok) dan sangat suka menyembelih sniper2 yang suka menembak hendap. Jaga2 yaa para2 sniper...Mesti org tertanya2 mengapa en sesengat x suka pergi berjalan2. Bukan beliau tidak suka sebenarnya tetapi oleh kerana limbang ni diapit oleh brunei maka klw la en sesengat keluar dari limbang mestilah perlu melalui brunei. Jadi untuk mengelakan paspotnya penuh dicop maka diapun mengambil keputusan untuk menjadi penunggu limbang shj. Lagipun beliau cuba untk mereserve ruang paspotnya untuk bercuti ke MANCHESTER kelak. lihat......begitu boringkan kehidupan seharian en sesengat. Kesian btul pada beliau...END>

No response to “En sesengat terasa hmnnn.......”

Related Posts with Thumbnails