Tuesday, May 11, 2010

ENGKO PAKAI CREDIT CARD UTK APA EK?

hmmm......lama juga ya blog ni x berupdate. almaklumlah sejak dilantik menjadi perdana menteri uganda ni en sesengat terlalu bzz dgn urusan negara. seminggu dua kebelakangan ni agak kerap juga en sesengat terima pnggilan dr individu yg x dikenali. panggilan yg menawarkan produk2 seperti insuran, card diskaun yg hebat gila. dr mana yg mereka ni dapat no tpon en sesengat. fames sgt ka en sesengat smpai ramai org tahu no tipon??senang sgt kan security2 dr pihak credit card sampaikan no tipon kita dketahui org lain? no tpon saja ker yg didedahkan? mcmana dgn no ic, no credit card, dan memacam no lagi?mcm2 cara org cari makan sekarang kan?

br2 ni belum sampai 5 minit en sesengat n mrs sesengat keluar dr pejabat pos sebb ambik credit card mrs sesengat yg datang dgn sendirinya tanpa di "apply" trus mrs sesengat dpt call........

org call : blh sy ckp dgn mrs sesengat?
mrs sesengat : sy bercakap

org call: sy dari pusat card yada yada yada.......puan bertuah sebb trpilih program 1 mlysia under kementerian yada yada yada.........

en sesengat yg tgh drive masa tu trus hilang fokus dan mengarahkan mrs sesengat buat "loud speker"

en sesengat : cik...........kita straight to the point la last2 nnti berapa yg sy kena bayar utk card cik nih sbb baru2 ni sy dpat call kena byar RM599 (dengan nada yg agak kuat)
org call : errr..........sy rasa tu program lain la en sebb program sy ni kena byar RM439 jer........

en sesengat : klw cmtu trima kasih jela.sy x minat
org call: sorry yer ganggu

RM439 jer????mudahnya cakap.mcm nak bayar tu blh main pakai tarik bulu hidung jer ke...so hati2 yer "owner" card credit semua.

3 Responses to “ENGKO PAKAI CREDIT CARD UTK APA EK?”

CasaBlander said...

saya dilarang sama sekali pakai kredit card ni. Tapi prob jugak bila nak beli laptop ke, sebab susah nak bawak duit cash banyak2 maaa..huhuu (sabo je la)

en sesengat said...

kad kredit ni klw pndai manage mmg bnyak memudahkan. tp tang privasi tu yg hampeh sikit

mrs.JamaL said...

kredit card??
tok sah la pakai kalau kite x mampu kan....banyak dah kes yang kite tengok kat tv tu...ade yang sampai kene bunuh n ALONG..gara2 kredit card la

Related Posts with Thumbnails